Az új elosztó központ

20.4.2021

Az év elején létrehoztuk az első cégünket Magyarországon. A Geis Logistics Hungary Kft. októberben kezdi meg működését egy logisztikai projekttel. Az új magyarországi csapatunk egy régi ügyfelünk, a Knorr-Bremse Systeme vasúti járműrendszerek újabb ellátási- és elosztó központot fogja üzemeltetni Budapesten.

Hírek

Logisztikai projekt Magyarországon

A Knorr-Bremsével folytatott együttműködésünk pontosan 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor átvettük a házon belüli anyagmozgatást a müncheni üzemben, és létrehoztunk egy külső raktárat. A Knorr-Bremse most egy új elosztó központot tervez a budapesti üzeme közelében, melynek célja az ellátási lánc optimalizálása. Mivel már régóta nyújtunk szolgáltatást nekik, mi kaptuk meg ezt a szerződést.03

„A Geis-szel folytatott hosszú ideje fennálló együttműködésünk és partnerkapcsolatunk, valamint a cégbe és munkatársaikba vetett bizalmunk egyaránt szerepet játszott abban, hogy velük szerződtünk.” – mondta Thomas Rappl, a Knorr-Bremse Systeme vasúti járműrendszerek ellátási lánc igazgatója.

A karantén kihívása

A projekt előkészületei az év elején kezdődtek, a koronavírus miatti lezárások kellős közepén. „A cég elindítása, az épület megkeresése és a munkaerő toborzása is hatalmas feladat elé állított bennünket, mivel az utazás gyakorlatilag lehetetlen volt.” – mondta Erik Lassen. Joannis Tsilivarakos-szal együtt ő a Geis Logistics Hungary ügyvezető igazgatója. „Az elénk gördülő akadályoktól függetlenül eddig végre tudtuk hajtani a terveinket. Többek között már aláírtuk egy megfelelő logisztikai központ lízingszerződését.” – fejtette ki Joannis Tsilivarakos.

Az új épület most épül egy logisztikai parkban a budapesti elkerülőnél, a repülőtér közelében. Az üzemtől csupán 17 kilométerre helyezkedik el, és a következő két év során 100.000 négyzetméternyi logisztikai telephelyet hozunk létre, amelyből kezdetben 15.000 négyzetmétert fogunk használni. Az optimális anyagáramlás érdekében a kisebb alkatrészekhez szállítószalagokat fogunk telepíteni a létesítménybe, a nehezebb árukhoz pedig ipari páternosztert és darurendszert, valamint egy félautomatikus keskenyfolyosós rakodórendszert, ami navigációs rendszer segítségével automatikusan irányítja a targoncavezetőket a következő rakodási pontra.01

Átfogó feladatok

A raktárból több gyártóüzemet fogunk kiszolgálni, és a világ minden tájára szállítunk árukat az ügyfeleknek. A feladataink a következők lesznek:

  • Áruk fogadása külső beszállítóktól. A készletfelügyeletet 100%-ban mi biztosítjuk, és szúrópróbaszerűen ellenőrizzük az anyagminőséget a méretpontosság, felület állapota és szilárdság tekintetében.
  • Teljes rendszerek tárolása, üzembe helyezése, és szükség esetén egységesítése.
  • Árucsomagolás – beleértve a légi és tengeri szállítmányok különleges csomagolását.
  • Áruk küldése a világ minden tájára, például Ázsiába és Észak-Amerikába.
  • Vámügyintézés és visszáru-kezelés.


Ezeket a feladatokat rögtön az indulásnál átvesszük, és heti hat napon fog dolgozni nálunk körülbelül 140 fő két műszakban, közvetlenül a Knorr-Bremse raktárkezelési rendszerében.

„Örömünkre szolgál, hogy a Knorr-Bremse ismét bizalmat szavazott nekünk.” – mondta Dr. Johannes Söllner, a Geis Holding ügyvezető igazgatója. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a projekt a lehetőségekhez mérten zökkenőmentesen induljon.”

„A budapesti logisztikai központ létrehozása az ellátási láncunk átfogó stratégiai összehangolásának újabb mérföldköve. Örömünkre szolgál, hogy ebben ismét partnerünk a Geis.” – fogalmazott Thomas Rappl.

Információk – Knorr-Bremse
A Knorr-Bremse világszerte piacvezető a vasúti és kereskedelmi járművek fékrendszerei terén, valamint élen jár a biztonságkritikus alrendszerek terén is. A vállalat Vasúti járműrendszerek divíziója helyi járatú és távolsági vasúti járműveket szerel fel igen kifinomult termékekkel. A fékrendszerek mellett ide tartoznak az intelligens beszállórendszerek, légkondicionáló rendszerek, energiaellátó rendszerek, vezérlőegységek és ablaktörlők, peronajtó-rendszerek, súrlódóanyagok, valamint vezetősegítő rendszerek és vezérléstechnológia.

Jó kilátások

Magyarország gazdasága egészséges növekedést mutat. A koronavírus által dominált 2020-as évet kivéve 2014 óta átlagosan négy százalék fölötti a növekedés, ami azt jelenti, hogy Magyarországé az EU egyik leggyorsabban növekvő gazdasága. A szakértők szerint a gazdaság ebben az évben ismét növekedni fog.02

Ennek alapjai már megvannak: Az országban magas színvonalú az oktatás, és fejlett infrastruktúrával rendelkezik. „Egy ideje már Magyarországra koncentrálunk” – mondta Jochen Geis, ügyvezető igazgató. „Az ország a közép-európai hálózatunk ideális kiterjesztése, nemcsak az elhelyezkedése miatt.” A hálózatnak már tagja Luxemburg, Svájc, Németország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia, mostantól pedig délen Magyarország is.

„Első magyarországi leányvállalatunk megalapításával, valamint a Knorr-Bremsének nyújtott új logisztikai szolgáltatásainkkal megvetettük a lábunkat.” – fejtette ki Hans-Wolfgang Geis, ügyvezető igazgató. „A következő néhány év során fokozatosan felépítjük magyarországi tevékenységeinket a további Közúti szolgáltatások, valamint Légi és vízi szolgáltatások divízióinkkal.”

Képgaléria

További cikkek

Minden cikk